Categories: NieuwsSim Only

Sim only: wanneer wel en wanneer niet voordelig?

Sim only is de laatste jaren erg populair. Het is ook de meest verkochte abonnementsvorm. Veel mensen gaan er vanuit dat sim only altijd voordeliger is, dan een abonnement inclusief toestel. In het verleden was dit ook zo, maar de laatste tijd hebben verschillende mobiele providers ook scherpe aanbiedingen met toestel. Door deze aanbiedingen kunnen de totale kosten van een los toestel met een sim only opeens veel hoger zijn, dan een abonnement met hetzelfde toestel. Aan de hand van een voorbeeld wordt dit uitgelegd.

Het voorbeeld

Je wilt een Samsung Galaxy S6 en deze wil je de komende 2 jaar gaan gebruiken. We gaan er hierbij vanuit dat je ongeveer 200 minuten per maand belt en 2 Gb aan data verbruikt. Uiteraard wil je gebruik maken van het 4g netwerk. We gaan vergelijken: Vodafone sim only, Vodafone abonnement met telefoon en als laatste Hollandse Nieuwe sim only en een los gekochte Samsung Galaxy S6.

Vodafone Abonnement met Telefoon

Als je voor een Samsung Galaxy S6 van Vodafone gaat neem je het Red Essential abonnement. Deze komt het meest in de buurt van onze minimale eisen. Dit abonnement kost € 49,- per maand. Voor dit bedrag krijg je een databundel met 2 Gigabyte aan data en 300 belminuten of sms per maand. Dit abonnement loopt 2 jaar. Naast het maandbedrag betaal je eenmalig € 30,- aansluitkosten en de thuiskopie heffing van € 4,24. De totale kosten in 2 jaar tijd zijn dan € 1210,24. De echte kosten zijn dan per maand € 50,43.

Vodafone Sim Only met los toestel

Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor een sim only abonnement en een los toestel te kopen. We kopen een Samsung Galaxy S6 voor € 545,-. (Kijk hier voor de actuele prijzen) Nu nemen we de Sim Only variant van het Red Essential abonnement van Vodafone. Dit kost € 25,- per maand en de eenmalige aansluitkosten zijn € 15,-. De totale kosten inclusief thuiskopie heffing worden dan € 1164,24. In dit geval zijn de echte kosten per maand € 48,51. Dit is iets goedkoper dan het abonnement met toestel van Vodafone.

Hollandse Nieuwe Sim Only met een Samsung S6

Wanneer je toch van het Vodafone netwerk gebruik wilt maken en minder wilt betalen zou je ook voor een aanbieder als bijvoorbeeld Hollandse Nieuwe kunnen kiezen. Als je een abonnement met 2 Gb databundel en 200 belminuten wilt zou je kunnen kiezen voor de sim only met 1800 MB data/belminuten/sms. Dit is de meest uitgebreide sim only van Hollandse Nieuwe. Nadeel is dat ze geen 4g aanbieden en dat er geen bundels zijn voor onbeperkt bellen. Als je toch voor het genoemde abonnement gaat dan kost dit € 20,- per maand en de aansluitkosten bedragen € 10,- voor een 2 jarig abonnement. De totale kosten komen dan uit op € 1039,24. Dit is dan effectief € 43,30 per maand.

Conclusie

Binnen de hierboven beschreven opties zitten weinig verschillen. Het verschil in prijs tussen een sim only en een abonnement met toestel is effectief € 1,92 per maand. Als je een groter voordeel wilt pakken moet je kijken naar een andere aanbieder. Hiermee kun je goedkoper uit zijn, maar het kan wel zo zijn dat de sim only minder data, belbundels etc heeft. Zo als ook in het geval met het Hollandse Nieuwe pakket dat wij in de vergelijking hebben meegenomen. Als je dit zo bekijkt kun je concluderen dat de verschillen tussen een sim only en abonnement met toestel klein is. Wellicht als je voor een andere provider gaat dan hier genoemd, kun je misschien wel meer voordeel halen.

 

 

Sim only: wanneer wel en wanneer niet voordelig? was last modified: juni 5th, 2017 by Henk
Henk

Share
Geschreven door
Henk

Vorige Berichten

Email adres verwijderen Android in 5 stappen

Hoe verwijder ik een email adres uit Android? Een email adres verwijderen uit Android is…

3 jaar ago

Lebara Prepaid Opwaarderen: 2 manieren

Als je gebruik maakt van Lebara Prepaid zijn er twee manieren om je beltegoed op…

3 jaar ago

HEMA mobiel prepaid opwaarderen

Hema mobiel is het prepaidvan de Hema. Hema Mobiel Bij de Hema kun…

3 jaar ago

Telfort Prepaid Opwaarderen 4 methoden

Er zijn vier manieren om Telfort prepaid op te waarderen. Dit kan met een opwaardeerkaart,…

3 jaar ago

Aldi Talk Opwaarderen van de prepaid dienst.

Aldi Talk is de prepaid dienst van Aldi. Deze is verkrijgbaar in zowel Nederland als…

3 jaar ago

T-Mobile prepaid opwaarderen: 6 manieren

T-Mobile PrePaid Opwaarderen: Zes Manieren T-Mobile prepaid opwaarderen is heel makkelijk. Om je PrePaid tegoed…

3 jaar ago