Mobiele abonnementen vergelijken

Mobiele abonnementen vergelijken met snel internet. Waar moet je op letten als je een nieuw abonnement voor je telefoon afsluit?

 

Sim Only KPN vooral internet of Zorgeloos

Met het vooral internet pakket krijg je naast de belminuten grote databundels voor het mobiele internet. Het is vooral geschikt voor iemand die niet veel belt, maar vaak gebruik maakt van het mobiele internet. De kleinste databundel hier is 1GB en dit kun je uitbreiden tot 5GB. De grotere bundels zijn vooral handig als je veel data verbruikt zoals het bekijken van filmpjes op internet. Bij deze abonnementsvorm is geen onbeperkt bellen beschikbaar.

Bel je veel en maak je ook veel gebruik van het mobiele internet dan is Sim Only KPN zorgeloos iets voor jou. Hier heb je onbeperkt bellen en grote internetbundels. Deze internetbundels kunnen tot wel 10GB groot zijn. En in het premium zorgeloos pakket zit zelfs een Spotify pakket gratis erbij. Zo heb je een hele complete sim only. Nadeel van deze pakketten is dat je geen speciale europa bundels kunt aanschaffen. Dit wordt buiten de bundel om verrekend.

KPN beschermt wel zijn klanten tegen het over de databundel gaan. Je snelheid wordt dan automatisch verlaagd. De kosten voor deze sim only zijn vrij hoog. De goedkoopste sim only met 150 minuten en 1 Gb aan data kost al € 20,- per maand bij een 2 jarig abonnement. Dit is zeker niet de goedkoopste aanbieding, maar de snelheden op het 4g plus netwerk kan maximaal 225 mbit zijn en dat is wellicht wel het snelste wat je in Nederland kunt krijgen. Meer informatie over de KPN sim only vind je hier.

mobiele abonnementen vergelijken met snel internet

Sim Only Vodafone Red

Het Vodafone Red abonnement is het abonnement voor degene die echt alles uit zijn sim only wilt halen. Er zijn 3 verschillende soorten: Essential, Gewoon en Super. Alle drie abonnementen zijn uitgerust met ruime data en belbundels. Uiteraard maak je gebruik van de beste 4g plus netwerken die Vodafone tot haar beschikking heeft.

Bij het Essential pakket krijg je 300 belminuten, onbeperkt sms en 1 GB data per maand. Bij Gewoon krijg je onbeperkt bellen, onbeperkt sms en een databundel van 2GB. Bij Super krijg je onbeperkt bellen, onbeperkt sms en een databundel van 6 GB. Bij alle Red sim only abonnementen krijg je 1 GB extra data.

Het Vodafone Red abonnement is een abonnementsvorm voor iemand die veel gebruik maakt van zijn telefoon. Het is dan ook geen goedkoop abonnement. De prijs voor Red Essential sim only is € 24, per maand bij een 2 jarig abonnement. Voor mensen die goedkoper uit willen zijn en die 4g minder belangrijk vinden, kunnen beter gebruik maken van het Smart of Scherp abonnement. Prijzen van een Scherp abonnement begint bij € 8,- hier krijg je 200 belminuten en sms voor. Het Scherp abonnement is dan ook vooral geschikt voor mensen die zo nu en dan gebruik maken van hun telefoon.

mobiele abonnementen vergelijken met snel internet

Als we de mobiele abonnementen vergelijken van Vodafone valt op dat Vodafone geen bescherming biedt als je buiten de databundel internet. Je krijgt weliswaar de smsjes bij 80% en 100% verbruik van je bundel, maar je snelheid wordt dan niet teruggeschroefd. Je moet dan gaan betalen voor je dataverbruik dit kost € 2,- per 100mb. Pas als je voor meer dan € 100,- verbruikt wordt je afgesloten. De extra kosten kunnen dus behoorlijk oplopen.

Voor bellen binnen Europa kun je bij Vodafone aparte bundels erbij kopen. Ook in de grote bundels zit geen standaard Europa bundel voor zowel internet als bellen. Meer over het Vodafone Red kun je hier vinden.

Sim Only T-Mobile Stel Samen en Stel Bij

Het stel samen en stel bij sim only is de meest complete sim only aanbieding die T-Mobile op dit moment aanbiedt. Je kan met dit abonnement iedere maand bepalen hoeveel belminuten of mb’s aan data je wilt. Dit kun je zowel omhoog als omlaag bijstellen. Op deze manier heb je een abonnement dat altijd bij je behoefte aansluit. Dit abonnement is geschikt voor degene die regelmatig of veel belt of gebruik maakt van het mobiele internet. Ook is dit abonnement handig voor iemand die zo nu en dan buiten Nederland, maar wel in europa verblijft. Er zit namelijk een belbundel bij van 120 belminuten in de EU. Dit zit in de belbundel van 120 minuten of het onbeperkt bellen bundel.

Ook voor het mobiele internet is er bij deze sim only t-mobile aanbieding erg veel keus. Je kunt kiezen uit verschillende internetbundels van 500 mb tot en met 12 gb data in de maand. Dit internet werkt op het 4g of het 4g plus netwerk. Hiermee zijn maximum snelheden te behalen van 120 mb. Voor data is er een speciale Europabundel beschikbaar. Als je wilt internetten binnen Europa moet je deze er zeker bijnemen.

Wanneer je je databundel hebt verbruikt dan wordt de snelheid van je internet teruggeschroefd. Je hebt hierdoor geen last van extra kosten en eventuele mails en apps komen nog gewoon binnen.

De prijs voor een basis variant met 120 belminuten onbeperkt sms en 1gb aan data kost € 19,50. De prijs is dan vergelijkbaar met dat van de sim only KPN vooral internet.Hier vind je meer informatie over T-Mobile stel samen en stel bij.

mobiele abonnementen vergelijken met snel internet

Mobiele Abonnementen Vergelijken

Mobiele abonnementen vergelijken met snel internet van de 3 belangrijkste mobiele providers van Nederland. Welke conclusie kun je hieruit opmaken? Dat is toch lastig, want al deze abonnementen lijken op elkaar. Je krijgt min of meer hetzelfde als je een vergelijkbaar bedrag wilt besteden. Bij het vergelijken van de mobiele abonnementen zitten de verschillen vooral in hoe je kunt bellen en internetten binnen europa en de manier hoe de providers omgaan met het over je internetbundel gaan. Als je bij KPN en T-Mobile over de bundel gaat wordt je snelheid teruggeschroefd en worden er geen extra kosten in rekening gebracht. Bij Vodafone wordt het internet pas afgesloten als je meer dan € 100 extra aan data hebt verbruikt.

Voor het bellen en internetten binnen Europa zijn er ook verschillen tussen de bekende providers. Bij T-mobile krijg je 120 minuten bellen standaard in je belbundel als je kiest voor belminuten. Bij de andere twee providers moet je hier aparte bundels voor aanschaffen. Voor T-mobile geldt dit alleen voor de internetbundels.

Vind je dit bericht interessant? Deel het dan op je Twitter, Facebook of Google +

Mobiele Abonnementen Vergelijken
  • KPN
  • Vodafone
  • T-Mobile
Sending
User Rating 5 (5 votes)
Mobiele abonnementen vergelijken was last modified: juni 11th, 2017 by Henk