Mobiel abonnement opzeggen: Waar moet je op letten?

Je hebt een mobiel abonnement en je wilt er vanaf. Hoe zeg je je huidige mobiel abonnement op?

Mobiel Abonnement opzeggen

Let op het volgende als je je abonnement wilt opzeggen:

  • Ben je al uit de vaste contractperiode
  • Past een ander soort abonnement beter bij je
  • Kun je ergens anders betere voorwaarden krijgen
  • Ben je tevreden over je huidige provider
  • Ben je toe aan een nieuwe telefoon

mobiel abonnement opzeggen

Contractperiode

Wanneer je je mobiel abonnement wilt opzeggen is het verstandig na te gaan of je al uit je vaste contract periode bent. Veel abonnementen kennen een looptijd van 2 jaar. Dit is zeker het geval als je een toestel met abonnement hebt genomen. Als je niet meer weet wanneer je je huidig contract is ingegaan vraag dit dan na bij jouw mobiele telefoonaanbieder. Kijk op de pagina adresgegevens mobiele telefoonaanbieders voor de gegevens van jouw telefoonaanbieder.

Een ander soort abonnement

Als je al een aantal jaar een mobiel abonnement hebt, kan het heel goed zijn dat dit niet meer bij je past. Denk hier aan bijvoorbeeld dat je belgedrag is verandert of dat je veel meer gebruik maakt van het mobiele internet. Ook kan het zijn als je een abonnement met toestel hebt dat je na 2 jaar nog steeds voor het toestel betaald terwijl dit waarschijnlijk niet meer nodig is.

mobiel abonnement opzeggen

Kun je betere voorwaarden krijgen

Dit is een belangrijke reden om je mobiel abonnement opzeggen. Zeker als je een abonnement hebt die je al een paar jaar hebt, kun je waarschijnlijk tegen betere voorwaarden een ander abonnement afsluiten. Veel telefoonaanbieders geven je een korting voor bijvoorbeeld twee jaar en laten daarna de korting vervallen. Dit is dan mooie reden om je mobiel abonnement op te zeggen.

Huidige telefoonaanbieder

Als je niet tevreden bent over je huidige telefoonaanbieder is dit ook een reden om op te zeggen. Een andere telefoonaanbieder past dan wellicht beter bij je.

Nieuwe Telefoon

Wanneer je toe bent aan een nieuwe telefoon is het zinvol ook te kijken naar het mobiele abonnement. Vaak hebben abonnementen met een telefoon een looptijd van 2 jaar. Je kunt er voor kiezen om na die 2 jaar een andere telefoon te nemen. Zo heb je altijd een nieuwe telefoon.

mobiel abonnement opzeggen

Je mobiel abonnement opzeggen: Hoe doe je dat?

Je mobiel abonnement opzeggen is heel eenvoudig. Neem contact op met je de klantenservice van je mobiele telefoonaanbieder en zeg telefonisch op. De telefoonaanbieder is verplicht dit telefonisch te accepteren. Ben je er niet gerust op dat dit telefonisch opzeggen goed gaat dan kun je natuurlijk ook per email of per post opzeggen. Bij de opzegservice van verlengmijnmobiel staan voorbeeldbrieven klaar. Je mobiel abonnement opzeggen, wordt dan wel heel eenvoudig.

Hieronder staan de gegevens van de 3 grootste telefoonaanbieders. Lees vervolgens waar je op moet letten als je de tarieven van je nieuwe sim only abonnement bekijkt.

KPN

email: Contactformulier KPN
Telefoon: 0800-0105

Internet: Klantenservice KPN

Vodafone

Vodafone Afdeling Annuleringen
Antwoordnummer 1217
6200 VB Maastricht

Telefoon: 0900-0940
Internet: Klantenservice Vodafone

T-mobile

T-Mobile
t.a.v. Opzegging
Postbus 16878
2500 BW Den Haag
Telefoon: 0800 8104
Internet : Klantenservice T-Mobile

Mobiel abonnement opzeggen
Sending
User Rating 5 (7 votes)
Mobiel abonnement opzeggen: Waar moet je op letten? was last modified: september 7th, 2016 by Henk